Eén uur investeren om 3 uur te besparen

  • Post author:
  • Post category:Blogs
You are currently viewing Eén uur investeren om 3 uur te besparen

De afgekondigde harde lock-down slaat hard in. Met de feestdagen in aantocht neemt de drukte in de supermarkten zo mogelijk nog verder toe. Dit in combinatie met de boerenprotesten en de daardoor geblokkeerde distributiecentra, maakt de chaos compleet. 

Communicatie is normaalgesproken al zeer belangrijk, in deze tijd is het cruciaal. Elke dag is het afwachten hoe het loopt. Geen enkele voorspelling uit het verleden is nog van toepassing. Het is koffiedik kijken. Snel kunnen schakelen is een must!  

Hoe houdt je korte lijnen, hoe zorg je ervoor dat gedurende deze topdrukte overdracht tussen de verschillende diensten goed verloopt? Hoe zorg je ervoor dat je als leidinggevende rust en structuur creëert op de winkelvloer zodat de aandacht daar kan zijn waar hij hoort, bij de klant? 

De klant, die ook in deze tijd veel te verduren heeft. Veel mensen zijn angstig, ze zijn prikkelbaar. Hoe fijn zou het zijn om hen een fijne winkelervaring te bieden in jouw winkel? 

Dat lukt het best als de winkeloperatie op rolletjes loopt. 

Achter de feiten aanlopen 

Papieren checklijsten, diverse whatsapp groepen, email communicatie hebben 1 ding gemeen. De informatie bevindt zich niet daar waar het gebeurt, namelijk op de winkelvloer. Met als gevolg dat belangrijke informatie niet, niet compleet of te laat gecommuniceerd wordt. Daardoor loop je als leidinggevende vaak achter de feiten aan, je loopt de gaten dicht, bent continu brandjes aan het blussen. Niet de meest efficiënte besteding van jouw tijd. 

Digitaal taakmanagement bespaart tijd en schept duidelijkheid 

Het gemak van digitaal taak- en activiteitenmanagement wordt nogal eens onderschat en de tijd die het kost om er profijt van te hebben wordt meestal overschat. Werken met digitale vragenlijsten via een interactieve app die zowel op mobiele telefoon, tablet en/of winkel PDA beschikbaar is neemt een hoop werk uit handen en bespaart je direct veel tijd.  

Gedurende de dag voeg je heel eenvoudig taken toe, compleet met foto/video instructies.  Interactieve vragenlijsten zorgen voor een gestructureerde, consistente uitvoering van werkzaamheden. Via de app kunnen eenvoudig nieuwe activiteiten worden aangemaakt en afgemeld. Iedere afdeling heeft zijn eigen activiteiten en teamleden kunnen aan verschillende afdelingen worden toegevoegd.

“Binnen ons bedrijf hoeft niemand zich af te vragen waar ze belangrijke informatie kunnen vinden en dat geeft een stuk rust.”

Overdracht makkelijker dan ooit 

Gedurende de dag worden in de app alle bijzonderheden, alle aankomende taken, alle belangrijke informatie direct vanaf de winkelvloer in het logboek geregistreerd. Deze informatie is voor geselecteerde teamleden en overige leidinggevenden direct beschikbaar. Zo kun je vanuit huis al zien wat jou straks in de winkel te wachten staat. Overdracht was nog nooit zo makkelijk. 

Geen tijd om tijd te besparen 

“Ik heb geen tijd om een nieuwe tool te implementeren.” Dat is het meest gehoorde bezwaar om te starten met digitaal taakmanagement. Echter, wat als je met één uur investering direct drie uur zou kunnen besparen?  Maak nu gebruik van onze vrijblijvende Flying Start  service om jouw huidige papieren/Excel lijsten voor je te digitaliseren in BrandSentry In-Store. We zetten alles voor je klaar, zodat jij en je team direct van start kunnen met tijd besparen en de structuur creëren die je zo nodig hebt.  Het enige wat we van jou vragen is om je te hieronder te registreren en je aan te melden voor de 1:1 sessie met onze In-Store retail expert.

"Voordat we de BrandSentry In-Store app in gebruik namen heb ik het door de grootste digibeet in onze winkel laten testen. Toen zij er goed mee uit de voeten kon, wist ik dat iedereen ermee kon werken." 

Waar wacht je nog op? 

Meld je hieronder aan voor een gratis In-Store account inclusief een 1:1 sessie met onze In-Store retail expert