Oranje Binnen

You are currently viewing Oranje Binnen

Het is Koningsdag vandaag!

Dit jaar geen vrijmarkten, traditionele Koningsspelen of muziekevenementen. We blijven binnen. Koningsdag is omgedoopt tot Woningsdag.
In de winkels vinden we minder Oranje dan normaal. Al ontbreken de oranjetompoezen en de oranjebollen niet.

Bij Blokker houden ze het zeer bescheiden dit jaar. “Merchandise gaat gewoon niet werken zonder een feest. Maandag geldt per slot van rekening nog steeds een samenscholingsverbod, aldus een medewerker. We houden het daarom dit jaar bij vlaggen, wimpels, en vlaggenstokken en -houders. Wij vinden het niet echt gepast om nu uit te pakken. Ook commercieel niet.”

Bij Albert Heijn hebben ze hetzelfde ingekocht als voorgaande jaren. Dat geldt ook voor hoeveelheid Oranjetompoucen. Men ziet hoofdzakelijk een verschil in de drankverkoop. “Normaal geven mensen feestjes rond Koningsdag en verkopen we daarom meer kratten bier dan normaal. Dit jaar zien we dat we meer blikjes, flesjes speciaalbier en alcoholvrij bier verkopen”, aldus een woordvoerder.

Bij HEMA vinden we de traditionele merchandise en de Oranjetompoucen gewoon in de schappen. Bij de Oranjetompoucen krijg je nu een bezorgtasje zodat je ze makkelijker kunt weggeven.

Leuke Koningsdag Retail acties

Jumbo introduceert levensgroot Ganzenbordspel

https://www.jumbo.com/inspiratie/feestje/koningsdag

Lidl maakt van de mei vakantie een thuisvakantie met volop spelletjes, puzzels en leesvoer.

https://www.lidl.nl/nl/c/thuis-op-vakantie/c2019

Marktplaats organiseert een digitale kleedjesmarkt, waarbij je (een deel van) de opbrengst aan KiKa kunt doneren voor onderzoek naar kinderkanker. De leukste spullen en acties worden op Koningsdag uitgelicht door Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens live bij RTL 4.
https://www.marktplaats.nl/m/kikavrijmarkt/

In Utrecht werd tijdens een digiborrel van 5 lokale ondernemers een lumineus idee geboren. Een Koningsdag Drive trhu.

Via de webshop kun je de Koningsdoos bestellen. In de doos vind je alles voor een gezellige Woningsdag. Oranjetompouce, borrelplank, bier, wijn,  BBQ, schmink en vlaggetjes. De bestelling kan op Koningsdag al lopend, fietsend of met de auto via de Drive Thru worden opgehaald. https://www.woningsdag.store/

[oceanwp_library id=”2280″]