BrandSentry app verhoogt enthousiasme bij team Plus Tolenaar

You are currently viewing BrandSentry app verhoogt enthousiasme bij team Plus Tolenaar

Jonge medewerkers staan te popelen om nieuwe taken op te pakken

“Het feit dat al onze medewerkers zelf de app op hun telefoon mogen gebruiken, inzicht in de taken hebben en taken mogen afvinken geeft een gevoel van verantwoordelijkheid. We merken dat het hen enthousiaster en actiever maakt en dat is heel prettig.” Anne Jellema, assistent-bedrijfsleider

PLUS Tolenaar is dé supermarkt van Hillegom gelegen in de wijk Elsbroek. Gerund door Serdar en Daphne Tolenaar, een jong en enthousiast ondernemerspaar. Samen met hun topteam hebben ze de missie om van winkelen een fijne belevenis te maken.

De focus daar waar het moet zijn

De winkel is dé ontmoetingsplaats van de wijk, waar men tijdens het boodschappen doen een praatje met elkaar maakt. De koffie staat er altijd klaar en de krant is beschikbaar.

De merkwaarden Aandacht, Kwaliteit, Lokaal en Verantwoord staan bij Plus Tolenaar hoog in het vaandel. Structuur is een belangrijke voorwaarde voor het uitdragen van deze waarden. Als de winkel op rolletjes loopt, is de focus daar waar het moet zijn, op de klant en op de dienstverlening.

Daarom werkt Tolenaar sinds het voorjaar van 2019 met het BrandSentry platform voor taakmanagement. Via de app zijn alle taken op ieder moment helder in beeld en weet iedereen wat hem/haar te doen staat. Alle neuzen dezelfde kant op, dat werkt prettig en efficiënt.

“Wij werken met een heel jong team en hebben relatief veel leidinggevenden, 2 op iedere 12 medewerkers”, zegt Anne Jellema, assistent-bedrijfsleider. “Eerst deden we alles met papieren lijsten, maar dat werkt niet met zoveel mensen. Als leidinggevenden liepen we alle taken na en voerden zaken die bleven liggen uiteindelijk vaak zelf uit. Dat was niet zoals we het wilden.”

Inzicht en structuur

Via een collega Plus-ondernemer hoorde Serdar Tolenaar over BrandSentry en besloot de stap te wagen. Dat heeft goed uitgepakt. Sinds de BrandSentry app in gebruik is genomen, is er veel meer structuur. De dagelijkse taken zijn inzichtelijk. Alle medewerkers kunnen de app op hun eigen telefoon installeren en gebruiken. Op ieder moment van de dag hebben leidinggevenden inzicht in welke taken al gedaan zijn en welke taken nog zijn blijven liggen. Ze kunnen deze taken eenvoudig aan een teamlid toewijzen.

Ook helpt de app bij het naleven van wet- en regelgeving. De HACCP registratie wordt volledig via de BrandSentry app gedaan. “Onze metingen zijn nu altijd up-to-date en accuraat. We slagen nu glansrijk voor elke controle”, aldus Anne.

Beelden zeggen meer dan woorden

De mogelijkheid om in de app foto’s toe te voegen heeft voor Plus Tolenaar een grote meerwaarde, vooral bij de schoonmaaktaken.

“De definitie ‘schoon’ is niet voor iedereen hetzelfde”, zegt Anne, “door het toevoegen van foto’s kunnen we snel zien of het naar onze maatstaven schoon genoeg is en waar nodig bijsturen. Beelden zeggen vaak meer dan woorden.”

Verantwoordelijkheid verhoogt enthousiasme

Het team van Plus Tolenaar bestaat voor een groot deel uit jonge scholieren. Werkplezier en teamspirit is extra belangrijk om de jongeren te blijven stimuleren. Het gebruik van de app levert daar een bijdrage aan.

PLUS Tolenaar is dé supermarkt van Hillegom gelegen in de wijk Elsbroek. Gerund door Serdar en Daphne Tolenaar, een jong en enthousiast ondernemerspaar. Samen met hun topteam hebben ze de missie om van winkelen een fijne belevenis te maken.

Anne: “Het feit dat ze zelf de app op hun telefoon mogen gebruiken, inzicht in de taken hebben en taken mogen afvinken geeft een gevoel van verantwoordelijkheid. We merken dat het hen enthousiaster en actiever maakt en dat is heel prettig.”

[oceanwp_library id=”3646″]