Van Red Hot Chili Peppers naar een beter rendement in de supermarkt

You are currently viewing Van Red Hot Chili Peppers naar een beter rendement in de supermarkt

Ken je ze nog? Red Hot Chili Peppers? Nee, niet die hete rode peper die je vast in je winkel hebt liggen, maar de band, bekend van populaire nummers als Scar Tissue en Otherside.

Het lijkt ver gezocht maar zij hebben iets belangrijks gemeen met een supermarkt waarin alles op rolletjes loopt.

Wat dan, hoor ik je vragen? Dat zal ik je in dit blog haarfijn uitleggen.


Een vast ritme

Red Hot Chili Peppers staan bekend om hun sterke ritmesectie. Dat wil zeggen dat de drummer en de bassist een ijzersterk ritme neerzetten die het fundament vormt van de songs. Dankzij dit strakke ritme hebben de solisten de vrijheid om te improviseren. Dankzij dit strakke ritme hebben ze zelfs de vrijheid om fouten te maken. Ze kunnen namelijk altijd terugvallen op de basis. Die basis geeft houvast en stabiliteit. Die zorgt ervoor dat het uiteindelijke resultaat altijd goed is. Dat de songs staan als een huis.


Terug naar de supermarkt

Als we deze metafoor vertalen naar de supermarkt, dan is dat vaste ritme de structuur van de steeds terugkerende taken. De ritmesectie is het taakmanagement dat zorgt dat iedere medewerker weet wat er van hem/haar verwacht wordt. De betrouwbare basis waar iedereen op terug kan vallen. Ook als dingen niet lopen zoals gepland.

Een gedegen taakmanagement systeem biedt, net als de ritmesectie in de band, structuur en houvast. Het zorgt ervoor dat er ruimte is om te ondernemen, ruimte is om te improviseren en ruimte om te innoveren.

Het is de juiste mate van structuur. De balans tussen flexibiliteit enerzijds en structuur anderzijds die zorgt voor grip. En grip geeft rust én tegelijkertijd vrijheid.


Betere resultaten

Dankzij deze balans floreert de winkel. Alles klopt. Medewerkers weten waar ze aan toe zijn. De communicatie is helder. Dit komt de werksfeer en de productiviteit ten goede. De focus ligt daar waar hij moet zijn, bij de klant. Dit zie je terug in de resultaten.

Want een winkel waar alles klopt presteert op alle vlakken beter. Er is minder verloop, minder ziekteverzuim, een lagere loonsom, een hogere klanttevredenheid, minder derving en dus meer omzet.

Het is een simpele rekensom.


Reken het zelf uit

Om zelf uit te rekenen hoe groot jouw (financiële) bespaarpotentieel is hebben we een rekenmodule ontwikkeld waar je dat zelf eenvoudig mee kunt berekenen. Met jouw cijfers.

Klik hier om de calculator te downloaden.


Check het ritme

Wil je het sterke ritme ervaren? Check dan hier de 10 meest populaire Red Hot Chili Peppers nummers.

[oceanwp_library id=”3646″]